Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Vanilinis lietinių tortas
Receptai

Vanilinis lietinių tortas

ATNAUJINTA:30 kovo, 2020Komentarų: 02 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Tai nėra toks tortas, į kurį galima įsmeigti gimtadienio žvakutes. Veikiau jau įdomesnė lietinių blynų versija, nes porcijos skirstomos kiek kitaip – ne atskirais blyneliais, o štai tokiais gražiais tortiškais gabalėliais. Vanilinis kremas be galo gardus. Desertas nėra labai saldus, tačiau smaližiai liktų patenkinti.

Lietiniams reikės:

6 kiaušinių,
440 ml pieno,
320 ml miltų,
3 v. š. lydyto sviesto,
3 v. š. cukraus,
žiupsnelio druskos.

Kremui reikės:

2 puodelių riebaus pieno,
1 v. š. natūralaus vanilės ekstrakto,
6 trynių,
1/2 puodelio cukraus,
1/3 puodelio kukurūzų krakmolo,
3,5 v. š. sviesto.

Tortui papuošti reikės:

uogų,
žiupsnelio cinamono.

Gaminimo eiga:

Pirmiausia išsikepame lietinius. Visus jiems skirtus produktus dedame į gilų indą ir plakame elektriniu trintuvu (tuo, kuriuo triname sriubas), kol susidaro vientisa masė. Kelias minutes tešlai leidžiame pailsėti ir gerai įkaitiname keptuvę. Temperatūrą sumažiname iki vidutinės ir liejame po šaukštą tešlos. Paskirstome ją po visą keptuvę ir po kelias minutes kepame iš abiejų pusių. Jei keptuvė nepadengta teflonu ar šiaip labai lipni, retkarčiais ją patepame aliejumi suvilgytu skudurėliu. Blynus atidedame į šalį.

Pieną pakaitiname iki virimo temperatūros. Trynius išplakame su vanile, cukrumi ir kukurūzų krakmolu, į mišinį po truputį pilame ir plakame karštą pieną. Šią masę pastatome ant viryklės ir maišydami kaitiname, kol susidaro tirštas kremas. Įsukame sviestą ir paliekame kremą pravėsti.

Pravėsusiu kremu pertepame lietinius ir pastatome desertą į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad sutvirtėtų. Apibarstome cinamonu ir šviežiomis uogomis. Skanaus!

http://g-blogas.lt/

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisVilniuje – pirmajai LDK nukaldintai auksinei monetai skirtas paviljonas
Kitas straipsnis Kristina Ališauskaitė – tarp šimto talentingiausių šių dienų tapytojų

Susiję straipsniai

Itališkos salotos

10 birželio, 2025

Virtinukai su trešnėmis

4 birželio, 2025

Kalakutiena įdaryti pomidorai su kuskuso salotomis

30 gegužės, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.