Tai nėra toks tortas, į kurį galima įsmeigti gimtadienio žvakutes. Veikiau jau įdomesnė lietinių blynų versija, nes porcijos skirstomos kiek kitaip – ne atskirais blyneliais, o štai tokiais gražiais tortiškais gabalėliais. Vanilinis kremas be galo gardus. Desertas nėra labai saldus, tačiau smaližiai liktų patenkinti.
Lietiniams reikės:
6 kiaušinių,
440 ml pieno,
320 ml miltų,
3 v. š. lydyto sviesto,
3 v. š. cukraus,
žiupsnelio druskos.
Kremui reikės:
2 puodelių riebaus pieno,
1 v. š. natūralaus vanilės ekstrakto,
6 trynių,
1/2 puodelio cukraus,
1/3 puodelio kukurūzų krakmolo,
3,5 v. š. sviesto.
Tortui papuošti reikės:
uogų,
žiupsnelio cinamono.
Gaminimo eiga:
Pirmiausia išsikepame lietinius. Visus jiems skirtus produktus dedame į gilų indą ir plakame elektriniu trintuvu (tuo, kuriuo triname sriubas), kol susidaro vientisa masė. Kelias minutes tešlai leidžiame pailsėti ir gerai įkaitiname keptuvę. Temperatūrą sumažiname iki vidutinės ir liejame po šaukštą tešlos. Paskirstome ją po visą keptuvę ir po kelias minutes kepame iš abiejų pusių. Jei keptuvė nepadengta teflonu ar šiaip labai lipni, retkarčiais ją patepame aliejumi suvilgytu skudurėliu. Blynus atidedame į šalį.
Pieną pakaitiname iki virimo temperatūros. Trynius išplakame su vanile, cukrumi ir kukurūzų krakmolu, į mišinį po truputį pilame ir plakame karštą pieną. Šią masę pastatome ant viryklės ir maišydami kaitiname, kol susidaro tirštas kremas. Įsukame sviestą ir paliekame kremą pravėsti.
Pravėsusiu kremu pertepame lietinius ir pastatome desertą į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad sutvirtėtų. Apibarstome cinamonu ir šviežiomis uogomis. Skanaus!