4 alkaniems asmenims:
1 šaukšto aliejaus
1 didelio svogūno
1 morkos
500 g vištos krūtinėlės filė
300 g „Basmati“ ryžių
500 ml vištienos sultinio
1 saujos žaliųjų žirnelių
¼ šaukštelio Kajeno paprikų
1 šaukštelio raudonėlių
pagal skonį druskos
pagal skonį citrininių pipirų
citrinos
Gaminimo eiga:
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkintus svogūnus ir tarkuotą morką, kol suminkštės.
Kol daržoves kepa, vieno kąsnio gabaliukais supjaustome vištieną, sudedame ją į keptuvę šalia daržovių ir lengvai pakepiname.
Sudedame į keptuvę ryžius, suberiame Kajeno paprikas, raudonėlius, citrininius pipirus, užpilame sultiniu, išmaišome ir uždengę dangčiu troškiname, kol ryžiai išvirs ir neliks skysčio.
Jei ryžiai vis dar kieti, bet skysčio nėra, dar įpilkite vandens arba sultinio.
Likus kelioms minutėms iki troškinimosi pabaigos, suberkite žirnelius ir išmaišykite. Berkite druskos ir vėl išmaišykite.
Baigus troškintis palikite kelioms minutėms uždengtą.
Prieš tiekdami pagardinkite citrina.