Reikės:
3 didelių kiaušinių trynių,
3 kupinų šaukštų riebios grietinės,
3 valg. š. cukraus,
apie 400 g kvietinių miltų,
1½ valg. š. brendžio,
žiupsnelio druskos,
bekvapio aliejaus žagarėliams kepti,
miltelinio cukraus žagarėliams pabarstyti.
Gaminimas:
Trynius ištriname su cukrumi, grietine, druska ir brendžiu. Po truputį įminkome miltus. Vientisos tešlos rutulį susukame į maistinę plėvelę ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms.
Įkaitiname aliejų.
Žagarėlių tešlą plonai kočiojame, pjaustome stačiakampiais, per vidurį peiliu padarome pailgą pjūvį ir vieną tešlos galą išverčiame į kitą pusę.
Kepame įkaitintame aliejuje, kol paruduoja. Dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius, pabarstome milteliniu cukrumi ir skanaujame.