Reikės:
1 žiedinio kopūsto,
trupučio druskos,
trupučio pipirų,
2 skiltelių česnako,
1 kiaušinio,
pusės svogūno,
50 g fermentinio sūrio,
50–70 g miltų,
džiūvėsėlių kotletams apvolioti,
aliejaus kepti.
Gaminimo eiga:
Žiedinį kopūstą išverdame (15 min.), nusunkiame ir sutriname (trintuvu). Beriame druskos, pipirų, smulkintą česnaką, svogūną, įmušame kiaušinį, beriame tarkuotą sūrį ir miltus. Gerai išmaišome. Tešla lipni, tad, darant kotletukus, reikia nuolat šlapinti rankas. Kotletus apvoliojame džiūvėsėliuose, dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir gražiai iškepame. Skanaujame su grietine.
Kotletai labai skanūs, net sunku suprasti, iš ko jie pagaminti. Man šiek tiek priminė žemaičių blynus.