Biskvitui:
80 g miltų,
80–100 g cukraus,
3 kiaušinių,
1 arb. š. kepimo miltelių,
2 valg. š. kakavos miltelių.
Kremui:
500 ml šviežių mandarinų sulčių,
100 g cukraus (arba pagal skonį),
200 g varškės (arba kreminės varškės, maskarponės, rikotos),
200 g grietinėlės (35–36 % riebumo),
4 valg. š. kokosų drožlių,
20 g želatinos,
60 ml šalto vandens.
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plaktuvu plakame apie 7–10 min., kol masė padvigubėja. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, kakavą ir šaukštu atsargiai įmaišome į išplaktus kiaušinius. Pilame į kepimo formą ir kepame 180 °C orkaitėje apie 30 min. Nupjauname viršuje esančią plutelę.
Kremas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Į mandarinų sultis beriame cukrų ir puode kaitiname, kol cukrus ištirpsta. Atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo, sumaišome su varške (jei naudosite paprastą, pertrinkite per sietelį), 350 ml mandarinų sulčių (150 ml paliekame biskvitui sulaistyti) ir kokosų drožlėmis. Ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame ją į kremo masę. Viską išplakame plaktuvu.
Surinkimas. Kepimo formą (22 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi arba maistine plėvele (kad skysta kremo masė neišbėgtų pro formos apačią). Dedame biskvitą, sulaistome jį 150 ml mandarinų sulčių, supilame kremo masę ir statome į šaldytuvą sustingti. Geriausiai palikti per naktį. Sustingusį tortą galima papuošti tarkuotomis mandarino žievelėmis, šokoladu, pabarstukais ar kt. Skanaus!
Labai lengvas ir gaivus tortukas. Vietoj mandarinų galima naudoti apelsinus. Išspaudę iš mandarinų sultis neperkoškite jų – naudokite su visais tirščiais.