Tešlai:
2½–3 stiklinių miltų
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
vandens
Įdarui:
450 g riebios varškės
1 didelės su lupena virtos morkos
žiupsnelio smulkinto peletrūno (nebūtina)
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga:
Į didelį dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį. Stiklinėje drungno vandens ištirpinkite žiupsnelį druskos ir pamažu pildami minkykite tešlą (viso vandens gali ir neprireikti). Tešla turi nelipti prie rankų. Jeigu ji drėgnesnė, nei norėtumėte, įberkite dar šiek tiek miltų. Suminkykite tešlą į kamuolį, uždenkite maistine plėvele ir pusvalandį pabrinkinkite, kad taptų elastingesnė.
Įdarui varškę pertrinkite per sietelį, dėkite nuluptą ir smulkia tarka sutarkuotą morką, smulkintus peletrūnus, įmuškite kiaušinį ir berkite druską. Viską gerai išmaišykite, kad masė taptų vientisa.
Tešlą padalykite į 2–3 dalis. Stalviršį pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlos lakštą. Stikline išspauskite skritulius, į vidurį dėkite po šaukštą įdaro, suformuokite virtinį ir šakute prispauskite šonus.
Virtinius dėkite į verdantį lengvai pasūdytą vandenį, nuo užvirimo pavirkite 2–4 min. ir išgriebkite.
Valgykite su pasirinktu padažu.