Pradinis / Receptai / „Luizos“ pyragas

„Luizos“ pyragas

Reikės:

125 g kambario temperatūros sviesto
1¼ stiklinės miltų
1 stiklinės cukraus
3 didelių kiaušinių
žiupsnelio druskos
1 stiklinės rikotos
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 šaukšto kepimo miltelių
1 tarkuoto obuolio
miltelinio cukraus pabarstyti

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. 22 cm (arba 25 cm) skersmens kepimo formą ištepkite riebalais.

Dubenyje išplakite sviestą su cukrumi iki šviesios ir purios masės (3–5 minutes). Nuolat plakdami po vieną įmuškite kiaušinius. Sudėkite miltus, druską, rikotą, citrinos žievelę, kepimo miltelius ir obuolį, viską išmaišykite.

Perkelkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir išlyginkite paviršių. Kepkite apie 25–35 minutes, kol pyragas gražiai paruduos ir šiek tiek atsiskirs nuo kraštų. Palikite formoje 10 minučių atvėsti, tada išimkite ir pabaikite vėsinti ant grotelių. Pabarstykite milteliniu cukrumi.

Pyragas skanus vienas, bet galima patiekti su aviečių padažu ar kitais mėgstamais pagardais.

http://medejos.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top