Jums reikės:
100 g makaronų (vamzdelių),
120 g konservuotų kukurūzų,
saujos mažų pomidorų,
šiek tiek kubeliais pjaustyto fetos sūrio,
pusiau perpjautų juodųjų alyvuogių,
džiovintų raudonėlių arba bazilikų,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
grūstos didelės česnako skiltelės,
žiupsnio druskos,
tyro alyvuogių aliejaus (apie 2 v. š).
Darbo eiga:
Užviriname vandenį. Sudedame makaronus ir įberiame žiupsnį druskos. Verdame apie 7–9 minutes ant silpnesnės ugnies. Kukurūzų skystį nuvarviname, kukurūzus sudedame į salotų dubenį, įmetame pusiau perpjautas alyvuoges, pusiau perpjautus pomidorus, dedame fetos, česnako ir gerai viską išmaišome.
Kai makaronai išverda, nupilame vandenį, mikliai suberiame juos į dubenį su daržovėmis, pabarstome pipirais, bazilikais arba raudonėliais, apšlakstome aliejumi ir iškart patiekiame. Skanaus!