Pradinis / Receptai / Nekeptas šokoladinis sūrio tortas

Nekeptas šokoladinis sūrio tortas

Pasakiškai skanus tortas!

Pagrindui:

300 g šokoladinių sausainių
100–150 g sviesto

Įdarui:

500 g maskarponės sūrio
200 ml 33–35 proc. grietinėlės
150 g cukraus
20 g želatinos

Papuošti:

30 g juodojo šokolado (nebūtina)

Gaminimo eiga:

Želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome 40–60 min., kad išbrinktų.

Pagrindui trintuvu arba mėsmale sumalame sausainius. Išlydome sviestą, išmaišome su sausainių trupiniais. Turi susidaryti biri, drėgna masė. Sausainių masę suberiame į 24–26 cm torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuojame pagrindą (gerai prispaudžiame kraštuose). Pastatome į šaldytuvą ir laikome jame, kol ruošime įdarą.

Želatiną pakaitiname, kol užverda, ir nukeliame nuo viryklės (neviriname). Ataušiname. Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir gerai išmaišome. Supilame ataušintą želatiną ir viską išmaišome iki vientisos masės. Įdarą dedame ant torto pagrindo, tolygiai paskirstome. Apibarstome tarkuotu šokoladu. Statome į šaldytuvą 3–4 val., kad sustingtų.

Pastaba. Naudojau 2 pakelius sausainių „Selga“ (360 g) ir išlydžiau 170 g sviesto, bet užtektų apie 130 g – tuomet pagrindas bus minkštesnis.

http://aj-receptai.blogspot.lt

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top