Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Plėšomas cinamoninių juostelių pyragas
Receptai

Plėšomas cinamoninių juostelių pyragas

ATNAUJINTA:10 kovo, 2017Komentarų: 02 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Pyragas labai skanus. Juostelė po juostelės, ir vienu prisėdimu daugiau nei pusės pyrago neliko. Kai taip nutinka, dažniausiai receptą vadinu tobulu ar bent jau labai arti to. Tuščia lėkštė, mano akimis, – geriausias patiekalo įvertinimas. Na dar lydimieji garsai: „Mmm, ohoho.“ Šis kepinys ir buvo palydėtas „mmmm“ skambesiu.

Tešlai:

400 g miltų
½ šaukštelio druskos
⅓ puodelio (80 ml) pieno (1 puodelis – 250 ml)
50 g sviesto
¼ puodelio (60 ml) šilto vandens
¼ puodelio (50 g) cukraus
2 šaukštelių (apie 8 g) sausų mielių
2 kiaušinių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto

Įdarui:

50 g lydyto sviesto
¾ puodelio (150 g) cukraus
2½ šaukštelio cinamono

Gaminimo eiga:

  1. Pieną pakaitinkite. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite šiltą vandenį, dėkite pusę cukraus ir mieles, išmaišykite ir leiskite pastovėti keletą minučių, kol mielės pradės veikti, rūgti, putoti.
  2. Sviestą išlydykite, atvėsinkite.
  3. Į dubenį suberkite miltus, druską, likusį cukrų. Supilkite šiek tiek šakute paplaktus kiaušinius su vanile. Pilkite pieno ir mielių mišinį bei lydytą sviestą, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Minkykite apie 5–10 minučių, kol tešla taps glotni ir švelni. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, aptepkite šlakeliu aliejaus, kad nesusidarytų plutelė, dubenį apvyniokite plėvele ir palikite valandai ar dviem pakilti.
  4. Kai tešla pakils, iškočiokite 25×50 cm stačiakampį.
  5. Ištepkite tešlą lydytu sviestu ir pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
  6. Supjaustykite tešlos stačiakampį į šešias lygias dalis (kiekviena dalis apie 8 cm ilgio), o tuomet kiekvieną dalį dar į 3 dalis. Į vieną krūvelę sudėkite po 3–4 kvadratėlius. Sustatykite juos per vidurį į riebalais išteptą ir kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 14×24 cm formą). Uždenkite formą plėvele ir palikite apie 30 minučių, kad pakiltų.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C ir kepkite pyragą 30–40 minučių, kol paruduos.

www.bakingsecrets.lt

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisKukurūzų dribsnių sausainiai
Kitas straipsnis Maratonininkė D. Lobačevskė: „Svarbiausia – negalvoti, koks sunkus etapas tavęs laukia“

Susiję straipsniai

Vynuogių tartaletė

2 rugsėjo, 2025

Desertas stiklinėje: tiramisu su šilauogėmis

5 rugpjūčio, 2025

Arbūzų ir fetos salotos

14 liepos, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.