Purus, tirpstantis burnoje pyragas su traškia migdolų plutele ir avietine rūgštele. Dabar galite gaminti su braškėmis, kai prasidės sezonas – su avietėmis arba mėlynėmis. Esu tikra, kad rezultatas bus labai gardus.
Reikės:
2 vidutinio dydžio kiaušinių
1 puodelio cukraus
1 puodelio avietinio jogurto
1 puodelio rapsų arba saulėgrąžų aliejaus
1 citrinos (nutarkuotos žievelės)
1 arb. š. migdolų ekstrakto
1½ arb. š. kepimo miltelių
2 puodelių miltų
1 kupino puodelio aviečių
50 g migdolų riekelių
miltelinio cukraus pabarstyti
Gaminimo eiga:
Galite viską daryti žingsnis po žingsnio, pagal taisykles – trynius atskirti nuo baltymų ir t. t., arba galite daryti taip, kaip dariau aš: viską, išskyrus avietes, sudėjau į didelį dubenį ir apie minutę plakiau su elektriniu plaktuvu. Tada įmaišiau uogas, o tešlą supyliau į kepimo popieriumi išklotą tortinę.
Kepiau apie 40 minučių 185 °C temperatūroje.
Pravėsus nepamirškite apibarstyti milteliniu cukrumi. Skanu valgyti dar šiltą.