Jums reikės:
2 kiaušinių,
130 g cukraus,
175 g miltų,
1 v. š. krakmolo (naudojau kukurūzų),
85 g minkšto sviesto
500–600 g slyvų (perpjautų pusiau, be kauliukų),
2 v. š. aliejaus,
3 v. š. tirštos grietinės,
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
malto cinamono,
miltelinio cukraus pyrago viršui pabarstyti.
Darbo eiga:
Minkštą sviestą gerai ištriname su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, gerai išplakdami. Supilame aliejų, grietinę ir viską išmaišome.
Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir druska. Įsijojame į tešlą ir švelniais judesiais išmaišome.
Sukrečiame tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (manoji – stačiakampė, 24 cm pločio ir 30 cm ilgio) ir išlyginame paviršių. Ant viršaus vieną šalia kitos išdėliojame slyvas (pjauta puse į viršų) ir apibarstome maltu cinamonu.
Kepame apie 35 minutes iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Iškeptą pyragą atvėsiname ir pabarstome milteliniu cukrumi. Patiekiame su norimu padažu. Skanaus!
P. S. Nesibaiminkite, jei iškepto pyrago paviršiuje išsiskirs kvapnių slyvų sulčių. Kepiniui vėstant, jos susigers į pagrindą ir padarys jį tik gardesnį.