Pradinis / Receptai / Pyragas su slyvomis ir cinamonu

Pyragas su slyvomis ir cinamonu

Jums reikės:

2 kiaušinių,
130 g cukraus,
175 g miltų,
1 v. š. krakmolo (naudojau kukurūzų),
85 g minkšto sviesto
500–600 g slyvų (perpjautų pusiau, be kauliukų),
2 v. š. aliejaus,
3 v. š. tirštos grietinės,
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
malto cinamono,
miltelinio cukraus pyrago viršui pabarstyti.

Darbo eiga:

Minkštą sviestą gerai ištriname su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, gerai išplakdami. Supilame aliejų, grietinę ir viską išmaišome.

Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir druska. Įsijojame į tešlą ir švelniais judesiais išmaišome.

Sukrečiame tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (manoji – stačiakampė, 24 cm pločio ir 30 cm ilgio) ir išlyginame paviršių. Ant viršaus vieną šalia kitos išdėliojame slyvas (pjauta puse į viršų) ir apibarstome maltu cinamonu.

Kepame apie 35 minutes iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Iškeptą pyragą atvėsiname ir pabarstome milteliniu cukrumi. Patiekiame su norimu padažu. Skanaus!

P. S. Nesibaiminkite, jei iškepto pyrago paviršiuje išsiskirs kvapnių slyvų sulčių. Kepiniui vėstant, jos susigers į pagrindą ir padarys jį tik gardesnį.

http://ausrra.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top