Pradinis / Receptai / Uogų ir baltojo šokolado desertas

Uogų ir baltojo šokolado desertas

Мėlynių putėsiams:

100 g šaldytų trintų mėlynių,
150 g grietinės (naudojau 30 proc. riebumo),
200 g 35– 36 proc. grietinėlės,
1 valg. š. (nubraukto) želatinos,
3 valg. š. miltelinio cukraus (arba pagal skonį; priklauso nuo uogų rūgštumo).

Mėlynių želei:

200 g šaldytų mėlynių,
2 valg. š. miltelinio cukraus (arba pagal skonį),
1 arb. š. želatinos.

Baltojo šokolado putėsiams:

120 g baltojo šokolado,
200 g 35–35 proc. grietinėlės.

Gaminimas:

Mėlynių putėsiai. Želatiną užpilame 3 valg. š. šalto vandens ir paliekamе išbrinkti. Plaktuvu išplakame grietinę, mėlynes (prieš tai pertriname jas per sietelį) ir pusę miltelinio cukraus. Ištirpiname želatiną ir atvėsintą supilame į turimą masę. Išplakame. Iki standumo išplakame grietinėlę su likusiu milteliniu cukrumi ir atsargiai įmaišome į mėlynių ir grietinės masę. Išpilstome į indelius ir statome į šaldytuvą, kad sustingtų.

Mėlynių želė. Užpilame želatiną 3 arb. š. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Išbrinkusią kartu su trintomis, per sietelį pertrintomis mėlynėmis pakaitiname, kol ištirpsta, bet neužviriname. Atvėsiname ir atsargiai išpilstome ant sustingusių mėlynių putėsių. Statome į šaldytuvą, kad želė sustingtų.

Šokolado putėsiai. Šokoladą išlydome vandens garų vonelėje ir atvėsiname. Įmaišome iki standumo išplaktą grietinėlę. Atsargiai minimaliu greičiu paplakame viską plaktuvu. Išpilstome ant sustingusios mėlynių želės ir statome vėl į šaldytuvą, kad sustingtų.

Nuostabaus skonio desertas. Mėlynių sluoksniai maloniai gaivūs, šokolado sluoksnis purus ir saldus. Galima naudoti įvairias mėgstamas uogas.

http://aj-receptai.blogspot.lt

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top