4 asmenims:
1 kg bulvių
50 g sviesto
1 saujos špinatų
2 nedidelių svogūnų
2 laurų lapų
280 ml grietinėlės
1 saujos žalių žirnelių
125 g parmezano sūrio
pusės citrinos sulčių
petražolių
450 g žuvų filė (naudojau lašišą ir jūros lydeką)
250 g virtų krevečių
pagal skonį druskos ir pipirų
Gaminimo eiga:
Bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išvirkite. Nusunkite ir sugrūskite. Galite įpilti šiek tiek pieno, bet bulvių košė neturi būti skysta.
Keptuvėje išlydykite sviestą ir apkepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite nuplautus ir šiek tiek pasmulkintus špinatus, patroškinkite kelias minutes. Sudėkite kąsnio gabaliukais smulkintą žuvų filė, krevetes, žirnelius, dėkite laurų lapus ir patroškinkite dar kelias minutes. Supilkite grietinėlę ir maišydami patroškinkite 6 min.
Išjunkite viryklę, sudėkite tarkuotą sūrį, smulkintas petražoles, įspauskite citrinos sultis ir berkite pagal skonį druskos bei pipirų. Išmaišykite.
Į kepimo indą supilkite žuvies padažą ir ant viršaus šaukštu sudėkite bulvių košę. Viršus turi būti pašiauštas.
Dėkite į 200 °C temp. orkaitę ir kepkite 25–30 min., kol įgaus gražią auksinę spalvą.
Valgykite atsargiai, nes viduje žuvies padažas labai karštas.