Salotų lapus rekomenduojame plėšyti rankomis.
Reikės:
Salotų lapų
Raudonųjų svogūnų
Salierų lapkočių
Mažų geltonųjų pomidoriukų
Alyvuogių (juodųjų arba žaliųjų)
1 arbatinio šaukštelio „Provanso“ garstyčių
Obuolių acto (arba citrinos sulčių)
Alyvuogių aliejus
Druskos
Juodųjų pipirų
Darbo eiga:
Raudonąjį svogūną supjaustykite griežinėliais. Smulkiai supjaustytus saliero lapkočius ir svogūnus apšlakstykite obuolių actu arba citrinos sultimis, paskaninkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską padaužykite mediniu kočėlu.
Salotų lapus suplėšykite, perpjaukite pomidoriukus per pusę. Ant salotų lapų sudėkite pomidoriukus, alyvuoges ir padaužytus svogūnus su pjaustytais salierų lapkočiais. Lengvai viską sumaišykite.
Atskirame indelyje sumaišykite šaukštelį garstyčių, šlakelį alyvuogių aliejaus, šiek tiek obuolių acto. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Padažu apšlakstykite salotas.
Gamino ir fotografavo Jolanta Miliūnienė