Pagrindui reikės:
150 g graikinių riešutų
1 stiklinės avižinių dribsnių
8–10 datulių
1 šaukšto kokosų sviesto
Karamelei reikės:
10–12 datulių
2 šaukštų riešutų kremo
½ stiklinės vandens
šiek tiek Himalajų druskos
Glajui reikės:
šokolado (naudojau juodąjį, kuriame 100 proc. kakavos)
Gaminimo eiga:
Maisto smulkintuvu sutrinkite karamelei skirtus produktus. Tada atskirai sutrinkite pagrindo ingredientus. Į pailgas ar apskritas formeles (geriausia naudoti silikonines arba tokias, iš kurių būtų lengva išimti batonėlius) dėkite pagrindo masės, tada karamelės. Laikykite šaldytuve per naktį.
Ištirpinkite šokoladą ir užpilkite ant sustingusių batonėlių. Dėkite į šaldytuvą sustingti.
Receptas ir nuotrauka tinklaraščio „Julchiko receptai“ autorės