Jums reikės: 1 skardinės „Rududu“ 500 g maskarponės sūrio 3 kiaušinių 2 pakelių sausainių („Gaidelis“ ar panašių) 100 g sviesto Darbo eiga: Sulaužyti sausainius. Sviestą ištirpinti…
Paieška: Receptai
Jums reikės: 140 g kambario temp. sviesto 100 g cukraus 3 kiaušinių 1 a. š. vanilinio cukraus 200 g miltų Žiupsnelio druskos 1,5 a. š. kepimo…
Jums reikės: Karkos Česnakų Garstyčių Medaus Druskos Darbo eiga: Karką įpjauti kvadratėliais, ištrinti druska, česnakais ir palaikyti parą. Prieš kepant ištrinti garstyčiomis ir medumi. Įdėti į…
Jums reikės: 1 lydekos (apie 1,5 kg) 2 riekelių batono 1 kiaušinio 50 g sviesto 1/4 stiklinės pieno 1 svogūno 1–2 citrinų 2 morkų Universalių prieskonių…
Jums reikės: Virtų burokėlių (pagal poreikį) Virtų (su lupenomis) bulvių (pagal poreikį) 1 rauginto agurko 1 poro Aliejaus Svogūnų laiškų Pomidoriukų Darbo eiga: Susmulkiname virtus burokėlius,…
Įsibėgėjus rudeniškiems orams, kviečiame išsikepti itin paprastai paruošiamą prancūzišką slyvų pyragą. Gamindami šį pyragą tikrai neužtruksite virtuvėje, o rezultatu liksite maloniai nustebinti. Jums reikės: 2 puodelių…
Reikės: Trapiai tešlai: 1 vanilės ankšties (nebūtinai) 125 g sviesto 100 g cukraus pudros Žiupsnelio druskos 255 g miltų 0,5 citrinos žievelės 130 ml alyvuogių aliejaus…
Sodrus kakavos skonis, trapus pagrindas, švelnus varškės įdaras… Lengvas, tirpstantis burnoje… Ne veltui jis vadinamas karališku! Nesunkiai pagaminamas pyragas puikiai tiks įvairioms šeimos šventėms ar auksinėmis…
Reikės: 240 g kvietinių miltų 60 g tamsios, geros kokybės kakavos 1 šaukštelio valgomosios sodos 0,5 šaukštelio kepimo miltelių 0,5 šaukštelio druskos 180 g rudojo cukraus…
Reikės: 2 dėžučių lazanijos lakštų Daržovių padažui reikės: 250 g konservuotų raudonųjų pupelių 250 g juodųjų alyvuogių 4 šaukštų alyvuogių aliejaus 10 morkų 5 svogūnų 1…
Keptuvėje keptas kiaulienos nugarinės kepsnys su raudonojo vyno ir sviesto padažu bei bulvių koše su alyvuogių aliejumi. Paprastas būdas iškepti skanų kepsnį. Jums tereikės mėsą ir bulvių…
Salotų lapus rekomenduojame plėšyti rankomis. Reikės: Salotų lapų Raudonųjų svogūnų Salierų lapkočių Mažų geltonųjų pomidoriukų Alyvuogių (juodųjų arba žaliųjų) 1 arbatinio šaukštelio „Provanso“ garstyčių Obuolių acto…
Lietingą vasaros dieną malonu suktis virtuvėje, maišyti lėtai tirpstantį šokoladą, laukti, kol kepinys sutvirtės, stengtis nepražiopsoti to momento, kai pyragas jau iškepęs, bet dar drėgnas, kviesti…
Jums reikės: 500 g didžiųjų krevečių su kiautais 200 g šaldytų midijų 1,5 l vandens Šlakelio aliejaus 8 rudųjų pievagrybių 1 raudonos aitriosios paprikos 1 citrinžolės…
Artėjant naujam uogų sezonui atlaisvinkime vietą šaldiklyje: sunaudokime nuo praėjusios vasaros užsilikusias ir per žiemą nesuvalgytas šaldytas uogas: vyšnias, braškes, mėlynes. Išsikepkime labai paprastą, greitai pagaminamą…
4 porcijoms reikės: 2 didelių baklažanų 2 sūrio mozzarella rutuliukų Gabalėlio Džiugo sūro (galima keisti kitu, jūsų mėgstamu puskiečiu sūriu) 800 g konservuotų pomidorų 1 svogūno…
Reikės: 1 vanilės ankšties 1 ½ puodelio grietinėlės (35 proc.) Žiupsnelio druskos ½ puodelio cukraus pudros 2 ½ arbatinių šaukštelių želatinos Šlakelio vandens ¾ puodelio grietinės…
Reikės: 2 baltųjų svogūnų 1 raudonojo svogūno Šlakelio aliejaus 2 šaukštų balzaminio acto 2 šaukštų raudonojo vyno acto 1 šaukšto rudojo cukraus 1 šaukšto baltojo cukraus…
Reikės: 375 ml miltų 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių 0.5 arbatinio šaukštelio maistinės sodos 125 g tirpinto sviesto 125 ml rudojo cukraus 125 ml baltojo cukraus…
Reikės: 60 g sviesto 230 g juodojo šokolado 100 g cukraus 2 kiaušinių 200 g miltų Žiupsnelio druskos Poros lašų vanilės esencijos (nebūtina) ½ arbatinio šaukštelio…